Колега обърни внимание за една секунда колко кубични сантиметра водород се произвежда при електролиза с ток 12.6 В/ 20 А и мощност около 500 вата. Обърни внимание и на това колко кубика водород и кислород се отделят от електролизата на 1 литър вода..........въобще това с клетката е такъв шит, че само напълно неук човек може да се вържи. Ако искаш да научиш защо номера не става започни с учебника по физика за 7 клас.
Известие
Collapse
No announcement yet.
водород ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеКолега обърни внимание за една секунда колко кубични сантиметра водород се произвежда при електролиза с ток 12.6 В/ 20 А и мощност около 500 вата. Обърни внимание и на това колко кубика водород и кислород се отделят от електролизата на 1 литър вода..........въобще това с клетката е такъв шит, че само напълно неук човек може да се вържи. Ако искаш да научиш защо номера не става започни с учебника по физика за 7 клас.
Да видим сега дали съм внимавал в час...........
Като разполагам вече с твоята графика, за да се ориентирам относно това кой е най-оптималния режим за работа на водородна клетка, ще образувам отношението електрическа мощност / количество произведен водород. Така аз ще разбера, при кой режим ще произведа най-много водород с най-малко енергия.............
И така:
За режима който си ми дал като пример (12.6 В/ 20 А) и с който аргументираш безсмислицата от това устройство, става ясно това, че един кубически сантиметър водород в секунда, ще произвеждаме с около 500 W електрическа мощност.
Ужасно много!
Като се вгледам по-внимателно пак в твоята графика, забелязвам един режим (импулси с честота 17 Khz и мощност около 1 W се произвежда около 0,08 куб. с. водород.
Което означава, че при този режим 1 кубически сантиметър водород ще го произвезем с 12,5 W, вместо с 500 !!!
Така, че колега..........май ще е по-добре да разгледаш собстветата си графика.
И май ще трябва да отвориш учебника за 3 - ти клас. Там ще научиш как се делят числа.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:10.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Чети, чети още! Направо ме убиваш от смях. Двигател 1600 см3 при 600 оборота и 20:1 отношение ще изразходва 24 литра водород за минута, което прави 1440 литра водород за 1 час. 1440 литра водород могат да се извлекат от 1,16 литра вода. Момче ясно ли ти е как ще направиш импулсен генератор на ток и колко ще струва? На всичкото отгоре не четеш и графиката правилно.Last edited by BLUE1; d.m.y г., 22:38.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Винаги се кефя като гледам как хора явно спали в часовете по физика и химия....пък и математика пренаписват всички природни науки.Имам един познат , които ще си позволя да цитирам ."Будалите са като тревата..... косиш ги и те пак поникват."
Alfa Romeo 155 Super
2.0 16V TS
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеЧети, чети още! Направо ме убиваш от смях. Двигател 1600 см3 при 600 оборота и 20:1 отношение ще изразходва 24 литра водород за минута, което прави 1440 литра водород за 1 час. 1440 литра водород могат да се извлекат от 1,16 литра вода. Момче ясно ли ти е как ще направиш импулсен генератор на ток и колко ще струва? На всичкото отгоре не четеш и графиката правилно.
Аз съм чел и продължавам да чета. Но преди всичко разсъждавам.
Как точно ги сметна тия 1440 л при тези условия?
Съвременен генератор на водород не е космическа технология. и не струва кой знае колко много.
Прави се и в занаятчийски условия.
---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
Първоначално публикувано от gallena Покажи съобщениеВинаги се кефя като гледам как хора явно спали в часовете по физика и химия....пък и математика пренаписват всички природни науки.Имам един познат , които ще си позволя да цитирам ."Будалите са като тревата..... косиш ги и те пак поникват."
Добре е когато човек има нещо да казва, да използва точни изразни средства.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ужас! Абе хора, колата си работи на бензин и водородът влиза в газообразно състояние като добавка към бензина, а не в течно и да е само той. Какви са тия сметки с кубични сантиметри - това е само за течна фаза един вид, при отвратително ниска температура? Я влезте в час и не пишете глупости. Това да не ви е ракета носител. Или кола на чист водород. Тук той е просто като добавка.
Ако сипеш 8 куб.см. водород в един цилиндър и го запалиш няма да имаш двигател, та даже и кола.
И коли с водородни клетки се движат и изразходват с около 30% по-малко бензин - доказан фактAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
първо това НЕ е водородна клетка. водородната клетка ползва водород като гориво добит някъде получен и зареден. комбинира го с кислород и получава от процеса електрическа енергия.
това вашето е електролизна клетка по-известна като бълбукатор.
след като въпросното устройство не може да доведе до икономия нито на теория нито на практика и изцепките въпреки това продължават, това ме навежда на мисълта че дарвин едно време много е сгрешил с неговата еволюция
нали знаете българина от какво го било страх- да не настине и да не се минеточка
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеУжас! Абе хора, колата си работи на бензин и водородът влиза в газообразно състояние като добавка към бензина, а не в течно и да е само той. Какви са тия сметки с кубични сантиметри - това е само за течна фаза един вид, при отвратително ниска температура? Я влезте в час и не пишете глупости. Това да не ви е ракета носител. Или кола на чист водород. Тук той е просто като добавка.
Ако сипеш 8 куб.см. водород в един цилиндър и го запалиш няма да имаш двигател, та даже и кола.
И коли с водородни клетки се движат и изразходват с около 30% по-малко бензин - доказан фактLast edited by BLUE1; d.m.y г., 08:34.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАма и ти си ги пишеш както ти дойде, графиката за електролиза на вода и отделеният водород е в газообразно състояние, нали не мислиш, че в кубици се измерват само течности и ...... въобще спор с некомпетентни, да не кажа друга дума не може да се води.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениепърво това НЕ е водородна клетка. водородната клетка ползва водород като гориво добит някъде получен и зареден. комбинира го с кислород и получава от процеса електрическа енергия.
това вашето е електролизна клетка по-известна като бълбукатор.
след като въпросното устройство не може да доведе до икономия нито на теория нито на практика и изцепките въпреки това продължават, това ме навежда на мисълта че дарвин едно време много е сгрешил с неговата еволюция
нали знаете българина от какво го било страх- да не настине и да не се мине
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.
Two things are infinite: the Universe and human stupidity; and I'm not sure about the the Universe.
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение... И защо една кола даваща 10/100 разход на бензин с водородна клетка дава 7/100 без да влачи генератор със себе сиALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеНаистина си некомпетентен. Я ми кажи тогава каква е наситеността на водорода в газообразно състояние при отделянето му? И защо една кола даваща 10/100 разход на бензин с водородна клетка дава 7/100 без да влачи генератор със себе си
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСъщата икономия на пари, че и по-голяма хората постигат с една далеч по-проста газова уредба.
Защо един двигател работещ на бензин има кпд 20-30%!?
Нали уш бензина е супер...
Отдаваме известно количество енергия което получаваме от изгарянето на бензина за да получим по-силно гориво!!! Това гориво от своя страна повишава кпд-то на двигателя... От там идва цялата работа!!!
Не изхождаите от това че алтернатора прави загуби (заради клетката) и тн, защото същия се върти от двигателя които от своя страна има огромни загуби и реално огромно количество гориво си отива еи така...
Не мисля да пиша повече, ще мине време и ще се види кое как колко и дали... Да няма в един моментама то наистина работило...
sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Абе вие слепи ли сте, не можете да четете ли???????? В лабораторни условия при електролиза с прав ток за секунда се добиват едва 4~5 кубични сантиметра водород ГАЗ!!!! На ясно ли ви е това добавено към гориво газовата смес постъпваща в цилиндрите на едни нормален двигател какво е?!?! НИЩО! И същевременно имате още един консуматор от 500 вата.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеИмам една питанка аз?!
Защо един двигател работещ на бензин има кпд 20-30%!?
Нали уш бензина е супер...
Отдаваме известно количество енергия което получаваме от изгарянето на бензина за да получим по-силно гориво!!! Това гориво от своя страна повишава кпд-то на двигателя... От там идва цялата работа!!!
Не изхождаите от това че алтернатора прави загуби (заради клетката) и тн, защото същия се върти от двигателя които от своя страна има огромни загуби и реално огромно количество гориво си отива еи така...
Не мисля да пиша повече, ще мине време и ще се види кое как колко и дали... Да няма в един моментама то наистина работило...
Аз не съм химик или специалист по термодинамика но според скромните ми знания, "силата" на горивото преведено на по-научен език е неговата калоричност.
А калоричността показва количеството топлина, което ще се отдели при изгарянето (окислението) на определено количество гориво.
Процесът на горене сам по себе си не произвежда енергия. При горенето става само превръщане на един вид енергия в друг. В конкретния случай химичната енергия съдържаща се в горивото се преобразува в топлинна енергия.
На свой ред ДВГ пък преобразува топлинната енергия в механична енергия.
И тук при това последно преобразуване е именно голямата загуба на енергия и съответно ниското КПД.
Накратко химичната енергия се преобразува в топлинна (при изгарянето) а топлинната в механична (ДВГ) като голямо количество енергия се губи в ДВГ.
Когато произвеждаме водород, ние всъщност пак преобразуваме енергия по следния начин:
1 - Химичната енергия от горивото - в топлинна.
2 - Топлинната енергия - в механична
3 - Механичната - в електрическа (чрез алтернатора)
4 - Електрическата в химична (произведения водород)
По цялата тази верига започваме с химична енергия (съдържаща се в горивото), и пак завършваме с химична (съдържаща се във водорода)
В резултат на многото загуби по веригата полученото количество химична енергия (на водорода) е значително по-малко от първоначалното (на горивото)
А това означава, че по този способ НЕ повишаваме калоричността на горивото........или негавата сила.
На пръв поглед нещата са напълно безсмислени.
Но какво би се случило, ако въпреки, че не повишава калоричността на горивото, водородът по някакъв начин влияе на процеса на горене (действа като катализатор).
Много вероятно при различна скорост на горене, преобразуването на топлинната енергия в механична да става по-ефективно. Или казано иначе по този начин да се повишава иначе ниското КПД на двигателя.
А от там и икономията.
---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАбе вие слепи ли сте, не можете да четете ли???????? В лабораторни условия при електролиза с прав ток за секунда се добиват едва 4~5 кубични сантиметра водород ГАЗ!!!! На ясно ли ви е това добавено към гориво газовата смес постъпваща в цилиндрите на едни нормален двигател какво е?!?! НИЩО! И същевременно имате още един консуматор от 500 вата.
Забрави ли вече какво ти обяснявах вчера???Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:52.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
1 - Химичната енергия от горивото - в топлинна.
2 - Топлинната енергия - в механична
3 - Механичната - в електрическа (чрез алтернатора)
4 - Електрическата в химична (произведения водород)
Абсолютно невярно, пълна глупост! Чиста двойка (2)! Благодаря за вниманието, кой разбрал разбрал! Аз бях до тук по шарлатанската тема.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
Comment